Tijd tekort

De nachten worden beduidend korter. De tijd bruikbaar voor de opnames ook! Ik denk niet alles te zullen kunnen filmen. Al kan ik mij van dat “alles” geen duidelijk beeld vormen: wat ontbreekt er eigenlijk? Je zou de nacht ook in één shot kunnen filmen. ’t is eerder een gevoel niet alles van de nacht te zullen kunnen vatten. Een beetje frustrerend eigenlijk.

Per definitie is de nacht door niets begrensd en een gevoel van oneindigheid (geen-einde) beheerst je als je de nacht verkent. Maar nu de nachtelijke tijd inkrimpt, vervaagt het gevoel van onbegrensdheid ook. De betovering verdwijnt. De zakelijke nuchterheid begint de bovenhand te halen.

Deze morgen rond 5u30 torende de volle maan hoog en groot boven de daken in het Westen. In het Oosten was de hemel al donkerblauw. Dageraad & vrieslucht.

Share the nightproject